top of page

Adakah anda telah bekerja sekian lama, tetapi sukar untuk menyimpan? Pelaburan pun macam tidak berkembang, hutang keliling pinggang, bagaimana hendak bersara nanti?

 

Adakah anda baru berumah tangga dan bakal mempunyai keluarga sendiri, tetapi duit asyik tidak cukup? Duit lebih banyak keluar daripada masuk, bagaimana hendak menyimpan?

 

Atau adakah anda baru sahaja menamatkan pengajian tetapi tidak tahu apa-apa tentang kewangan dan pelaburan? Atau anda rasa susah sangat apabila orang ramai bercerita tentang ilmu kewangan dan pelaburan ini?

 

Apa yang bakal dikongsikan di dalam buku ini ialah:

✔️ Cara untuk mencapai kebebasan kewangan, disamping menjalani kehidupan yang lebih baik tanpa berhutang

✔️ Cara untuk menjadi kaya dengan cara yang mudah di fahami serta senang untuk dilaksanakanc

✔️ Rahsia tempat pelaburan dengan pulangan yang konsisten

----------------------------------------------------------------

JL Collins merupakan seorang pelabur sejak tahun 1975.

 

Pada tahun 2011, beliau telah menulis rangkaian surat kepada anak perempuannya mengenai wang dan pelaburan; apa yang berjaya dan apa yang tidak berjaya. Surat-surat ini kemudiannya menjadi laman web jlcollinsnh.com dengan pembaca dari seluruh dunia dan kini Siri Saham yang terkenal; yang kemudiannya menjadi buku ini.

Anda boleh baca dengan lebih mendalam mengenai cerita beliau di dalam buku ini.

 

Selamat datang, dan nikmati perjalanannya!

----------------------------------------------------------------

"Baca perlahan-lahan buku ini dan ambil masa untuk menghadamnya. Kerana ada beberapa info yang memang di luar daripada kebiasaan. Kadangkala saya sendiri pun seperti tidak percaya apa yang disampaikan oleh penulis. Bacalah buku ini dengan ‘gelas yang kosong’. Semoga anda mendapat ilmu baharu dan segera mengamalkannya?

 

Eza Ezamie, Penulis & Pelabur Tegar, ezpelaburan.com

bottom of page